Zonnewijzer © Alle rechten voorbehouden. Design by van Dijk

Zomerhuis Wijk aan Zee
Nederlands
Deutsch

Woningindeling

Modern ingericht

Geschikt voor 4 – 6 personen, kinderbed en stoel aanwezig Draadloos internet en 2 fietsen

 

Inrichting beneden

Woonkamer: Gezellige zithoek met TV en stereoapparatuur met ernaast een ruimte met een 2 persoons slaapbank.

Keuken: Woonkeuken met eethoek, ijskast met vriesvak en magnetron + openslaande deuren naar een zonnig terras met zitgelegenheid.

 

Inrichting boven

Badkamer met douche en toilet. Een slaapkamer met een twee persoonsbed. Een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden. Overloop met wasmachine en droger.

Ligging van de woning

De rand van het Vaderland, zo wordt de badplaats Wijk aan Zee ook wel genoemd. Een dorp waar rust en ruimte bewaard zijn gebleven, waar het strand het breedst van de hele Nederlandse kust is en waarachter een duizend hectare groot ongerept natuurgebied schuilt.

 

Wijk aan Zee, met ongeveer 2.500 inwoners, is een echte familiebadplaats.

 

Wijk aan Zee grenst direct aan het Noord-Hollands Duinreservaat, waar gemotoriseerd verkeer verboden is. Hier kan men naar hartelust wandelen, fietsen en paardrijden. Het hoogste duin bij de opgang aan de Bosweg biedt uitzicht op Castricum, Beverwijk en de pieren van IJmuiden. Vandaar fietst u door het natuurgebied langs het infiltratiegebied naar het bezoekerscentrum “De Hoep” aan de Zeeweg in Castricum. Hier is een permanente tentoonstelling over de flora en fauna en de waterwinning in het gebied. De entree is gratis. U kunt langs het strand naar de Noordpier lopen. Daar kunt u behalve zwemmen, surfen en vissen ook vanaf een terrasje de zeeschepen gadeslaan die vanaf IJmuiden vertrekken. Er gaat op gezette tijden een voet/ fietspond naar Ijmuiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het dorp ligt het 30 meter hoge Paasduin met aan de voet de midgetgolfbaan “Het Paasdal”. Op het duin heeft u een weids uitzicht over het dorp en het natuurgebied enerzijds en het Hoogoventerrein anderzijds (nu Tata Steel geheten).

Woonkamer

Eetkeuken

Terras

Eethoek

Achter het Paasduin is er een permanente expositie te bezichtigen. Het beeldenpark “Een Zee van Staal” is een uniek project dat tot stand is gekomen in samenwerking met de Hoogovens.

 

De beelden zijn het product van 11 kunstenaars uit verschillende dorpen in Europa, die in het kader van Wijk aan Zee Cultural Village of Europe het dorp bezochten.

 

Ook buiten het seizoen heeft Wijk aan Zee veel te bieden. In het weekend kunt u de Beverwijkse Bazaar bezoeken, Europa’s grootste overdekte Oosterse- en tweedehands markt. Heerlijk struinen langs de duizenden overdekte kramen.

En wat dacht u van skiën op de indoor skipiste van het natuurgebied Spaarnwoude? Op de geasfalteerde fietspaden in het gebied is het ook goed skeeleren.

 

Dichtbij ligt de havenplaats IJmuiden met zijn vuurtorens, visafslag en het visserijmuseum. In de haven zijn er diverse mogelijkheden om een boottocht te maken.

 

Natuurlijk kunt u ook een dagje naar Amsterdam met de trein of met de veerdienst vanuit Velsen. Met de draagvleugelboot duurt de reis krap een half uur.

 

Ten noorden van Wijk aan Zee ligt Alkmaar met zijn beroemde kaasmarkt, nauwe winkelstraatjes en grachten. Vlakbij ligt het kunstenaarsdorp Bergen met in het centrum vele galerieën en kunstmarkten. In Bergen aan Zee is het zeeaquarium een bezoek waard.

 

Kortom: Wijk aan Zee is er voor u, om heerlijk te ontspannen, uit te waaien en alle alledaagse beslommeringen te vergeten.

 

 

Wij wensen U een aangenaam verblijf in

Wijk aan Zee!

 

 

Zwarte markt Beverwijk

Strand & zee

Dagje Alkmaar

Wandelen & fietsen